Tot i que els monitors o pantalles interactives són cada vegada més grans, podem trobar un projector per a l’empresa o PIME que ens ofereix una millor mida per un preu menor del d’un televisor de més de 60 polzades, destinat a fer presentacions en una gran sala de presentacions.
A més a més, els projectors ens ofereixen un altre gran avantatge: la portabilitat. Aquest tret característic ens permet fer bones presentacions en espais o cases de clients que no disposen dels suports adequats per a les nostres presentacions. A l’hora d’adquirir un projector per a presentacions però, cal tenir en compte una sèrie de paràmetres destacats per tal que s’adeqüi a les nostres necessitats. A continuació te’n detallem els més importants:
Lluminositat:
La lluminositat d’un projector per a la PIME es mesura en lúmens ANSI i indica la quantitat de llum que pot projectar un projector sobre una determinada superfície. Com més alta sigui la llum ambiental, més lluminós ha de ser també el projector. Per exemple, per una sala sense il·luminació, només amb 2.000 lúmens en tenim prou. En canvi, per a una sala de reunions ben il·luminada necessitarem com a mínim 5.000 lúmens per gaudir correctament de la projecció. D’altra banda, si volem equipar una gran sala de presentacions, hem de començar a pensar en equips de més de 10.000 lúmens, a causa de la distància que tindrem del projector a la pantalla.
Resolució:
Per determinar la resolució és important tenir en compte el contingut que hem de projectar en l’empresa. Els textos i gràfics, que han de ser completament llegibles, cal que siguin projectats amb una resolució, com a mínim, WXGA, és a dir, de 1280 x 800 píxels. Aquesta és la resolució més habitual, popular sobretot entre els usuaris que treballen amb ordinadors portàtils de format panoràmic. A partir d’aquesta resolució podem trobar millores en els projectors Full HD (1920 x 1080 píxels) i WUXGA (1920 x 1200 píxels). Aquests formats ens ofereixen la projecció de gràfics i vídeos amb una gran qualitat, a més d’un increment d’espai de projecció, ideal per a projectar continguts com ara taules d’Excel o fulls de càlcul.
Distància de projecció:
La mida de la imatge projectada té una gran relació amb la distància a la qual se situa el projector respecte al suport o superfície de projecció. Les millores tecnològiques en aquest camp han permès reduir aquesta distància i aconseguir la mida d’imatge òptima sense necessitat d’allunyar l’aparell. Amb un projector d’ultra curta distància per a empreses aconseguim aquest efecte i millorar l’experiència reduint ombres i l’enlluernament del ponent, a més a més de la sensació de calor a tenir un projector sobre una taula.
Connexions:
És important conèixer les connexions que haurem d’utilitzar en els espais on haguem de projectar les nostres presentacions amb el projector. Per això cal tenir en compte que el més important és que el nostre aparell disposi de connexió VGA i HDMI. A més, podem complementar les connexions utilitzant el projector com un dispositiu de xarxa, sigui mitjançant connexió per cable o per WiFi, augmentant així la seva versatilitat. Per últim, si ens interessa reforçar la portabilitat del projector perquè s’adapti a qualsevol espai és important que aquest tingui un altaveu integrat.
A Ofigràfic disposem d’un gran ventall de models de projectors per a empreses de les principals marques com Hitachi, Vivitek, Ricoh… per adaptar-se a qualsevol entorn, des d’una solució portàtil a un equip per a un gran auditori. Trobarà amb nosaltres un gran equip de professionals que l’ajudaran a escollir la millor opció així com a poder desenvolupar un projecte de sala d’audicions claus en mà.